Anmeldelse: Samsung Galaxy Gio

Så blev det tid til at anmelde Samsung Galaxy Gio.

Jeg har brugt den, den sidste uges tid. Og har været min hverdags mobil, så jeg har haft sat den op som jeg ville gøre med hvilken som helst anden mobil.

Specs på Samsung Galaxy Gio:

  • 3.2″ skærm – TFT kapacitiv HVGA – 320 480 pixels
  • 800 MHz ARM 11 processor
  • Android 2.2 – Og kan opgraderes til 2.3
  • 3.2 Mpixel kamera med autofokus
  • FM-radio
  • Micro-SD – op til 32 GB

Samsung Galaxy Gio er en smartphone der er tiltalt til den unge målgruppe, som måske skal købes deres første mobil på egen hånd.

Hardware

Samsung Galaxy Gio er lavet i plastik og det kan godt få den til at føles som en lidt kedelig, billig og ikke så holdbar mobil. Gio’en er udstyret med et 3.2 mpixel, det er umildbart ikke det helt store, men den har autofokus også bliver det altså lige det bedre. Der er dog ingen desideret kamera-knap på mobilen og det irriterer mig rigtig meget.

Der ligger 800 MHz bag alt kraften i denne Samsung, og den gør det meget positivt. Jeg har aldrig mødt en “low-end” android mobil, som ikke hang lidt i menuerne nogle steder. Men det gør Samsung Galaxy Gio på ingen måde! Hverken når man bladrer gennem menuerne eller når der f.eks skrives SMS. Det går lyn hurtigt og ingen lag.

Skærmen

3.2″ TFT skærm sidder der i Galaxy Gio. Der er ikke så meget at sige til den. Den fungere upåklageligt med det andet hardware og gør det som sagt, hele meget hurtigt. Dog vil jeg sige at 3.2″ er lidt for lille. Og den kører i en opløsning på 320 x 480 pixels, så det er på ingen måde god grafik man får at se, desværre.

Batteritiden

Batteriet i den lille Samsung Gio er på 1350 mAh. Jeg har skulle oplade den hver anden nat, og det er positivt for sådan en iPhone-bruger som mig. For min iPhone oplader jeg hver nat, så alt der kan holder en helt dag plus lidt mere, er for mig rigtig godt. Og det er selvfølgelig ved brug af både ringefunktion, sms, spil og brug af apps.

IMG_2721.JPGIMG_2724.JPGIMG_2729.JPG

Kamera’et

Et kamera på 3.2 mpixel er i dag ikke noget at håbe hurra for. Og det er det skam heller ikke i dette tilfælde. Kameraet har dog autofokus, men det hjælper desværre ikke nok. Kameraet gør sig rigtigt dårligt indenfor og billeder bliver meget tværet ud og farver glider sammen. Og alt sammen i en mørk finish. Så det kan kun anbefales at bruge udenfor. Derud over optager den video i QVGA og det er slet ikke noget at skrive om. Jeg har ikke brugt kameraet særlig meget, da det var lidt deprimerende at se resultatet.

Softwaren

Android 2.2 Froyo findes i mobilen og kan opgraderes til 2.3 Gingerbread. Dog vil jeg sige, at jeg har ingen problemer oplevet med 2.2 og det har simpelthen bare kørt super godt og hurtigt. Ingen lag, ventetid eller frys, så det må siges at være meget godt. Ved ikke hvordan den vil have det med at få 2.3 i sig. Men man kan da kun håbe den bliver i samme fart og stabilitet. Udover Android 2.2 ligger Samsung selv deres TouchWiz 3.0 ovenpå. Så det er deres ikoner til standard apps og deres egen widgets.

Sms og opkald

Som sagt så kører alt i denne mobil hurtigt og det gælder og ved sms. Der er intet der lagger når man skriver på sms. Det eneste der ikke er så godt, er at det er fuldt qwerty tastatur som standard. Og med den lille skærm går det bare ikke, det er selv med små fingre. Men det kan heldigvis ændres og det gør man ved at vælge 3×4 tastatur. Så man får et “gammeldags” tastatur frem. Så “abc” er på “2” osv. Det samme ses på f.eks Sony Ericsson X10 mini. Det er nemt og man kan få fuldt udnyttelse af farten i Samsung Galaxy Gio.

Opkaldende er der faktisk ikke så meget at sige til. Gio’en gør sig ganske fint og har en ok lyd, der ikke kan blive alt for høj, men fin nok til at kunne høre hvad der bliver sagt. Selv med støj i baggrunden.

Samlet vurdering

Samsung Galaxy Gio har jeg nu brugt i en uge. Det er en fin lille smartphone, som egner sig godt til unge folk der gerne vil have Android og de smarte apps, men ikke vil betale det hvide ud af øjnene. Farten i mobilen trækker helt sikkert op, da det ikke er så tit man ser det, i de billige modeller. Men ting som kamera, qwerty-tastatur, platisk lavet, dårlig opløsning er bare noget der betyder for meget (for mig). Så jeg kan ikke give Samsung Galaxy Gio mere end 3 ud af 5 stjerner.

Jeg har lagt nogle billeder ind af Samsung Galaxy Gio hernede under:

IMG_2720.JPGIMG_2722.JPGIMG_2723.JPGIMG_2725.JPGIMG_2726.JPGIMG_2727.JPG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *